DJEČJI PARK U VITEZU

image image image image image image image image image image image image image image

Project description

Dječji park u Vitezu smješten je u centru grada i zamišljen je kao moderno dizajnirano multifunkcionalno igralište.

Kompletan projekt je izrađen prema BiH standardu BAS EN 1176-1 kojima se definira ova oblast.

Sve podloge koje se koriste za igru su zamišljene da budu izrađene od reciklirane gume ili od riječnog granuliranog pijeska.

Sve sprave za igru trebaju biti dugotrajne, izdržljive i sigurne za igru. Materijali od kojih bi se izrađivali su: nehrđajući čelik, HDPE plastika, EPDM guma sa metalnim ojačanjem.

Park je centralnog karaktera I podijeljen je u pet različitih zona.

Centralna zona na koju gravitiraju sve ostale zone i pješački prilazi je zamišljena za igru djece svih uzrasta. Na centralnu zonu se nastavlja natkriveni paviljon koji veže zonu za igru djece najmanjeg uzrasta (3-6 god.). Ova zona je u potpunosti izolirana ogradom i zelenilom radi potpune kontrole nad djecom i higijenskih uvjeta na samoj zoni za igru.

Preko puta je smještena zona sa centralnom kulom i dr. spravama za igru djece od 4-8 godina.

U odnosu na osovinu koja povezuje prethodne tri zone, bočno su površine za igralište malog nogometa eliptičnog karaktera. Nasuprot je smještena zona za odrasle –STREET WORKOUT- opremljen sa spravama za vanjsko vježbanje. Ova zona je izolirana čempresima od ostatka parka.

Hortikulturno rješenje je prilagođeno zelenilu u susjednim parkovima u kojim postoje stabla platana i breze, koje bi tvorili hlad i sjenu u samom parku.

Information

  • Client:Udruga mladih ENTER/Općina Vitez
  • Type:Urbanizam (vanjska uređenja)
  • Year:2016. g.
  • Location:Vitez, Centar

Other projects